Der banjoene spilte 08.06

Carl fisker fra baugen på vikingen til Jarle

Etter suksessturen etter abbor for 2 uker siden, satte Jarle og jeg, igjen turen ut i Østfolds mørke skoger. En times kjøretur hjemmefra, med høy banjo faktor, ble bilen parkert ved Jarles bil og båthenger. Tittet godt rundt meg, uten å se noen før jeg sneik meg bort til brygga og kom meg i sikkerhet ombord i båten til Jarle. Plinget fra siste banjotona, døde hen.

Utpå sjøen var vi alene denne kvelden. Kjørte over å så på et par nye steder Jarle hadde sett for seg før vi endte opp i vika der fiskene tok sist. Kom opp et par fisk der, blant annet min største – som egentlig ikke var så stor – når man tenker på fisket vi hadde, forrige gang vi lå her. Men en dobling av lengden jeg oppnådde på forrige tur, hvor fiskene kanskje var 32 cm om jeg la dem etter hverandre, så meldte jeg denne inn til Colibri Predator Cup.

Skjedde ikke så veldig mye mer på denne plassen, så vi ble enige om å flytte litt og teste et par andre steder.

Carl med 32 cm abbor
Carl med 32 cm abbor

Vi jobbet oss litt rundt på sjøen før vi tilslutt endte opp utenfor en liten holme, hvor Jarle hadde mistet en pen Abbor forrige gang han var her. Jeg har en lang vei å gå, for mens Jarle dro både abborer, med den største i båten på 44 cm, og gjedder, (som ikke var så store at vi målte dem) så sto jeg å så på for det meste …

Jarle med 42 cm abbor
Jarle med 44 cm abbor

Vi hadde et dobbelnapp, men der hvor Jarle fikk fisken sin ombord i båten, mistet jeg fisken i vannoverflaten. Kunne kanskje fått en cm eller to til, men får ha det til gode. Håper jo på å få en større i løpet av sommeren, men det er 7 andre arter som jeg også må ta, så vi får se hva vi får prioritert. Fordelen er at det ikke er så langt reise for å fiske her, så det er mulig å legge flere kveldsøkter hit.

Abbor 42 cm på målebrett
Abbor 42 cm på målebrett

Fisken som derimot ødla litt av stemningen ombord, var en vesentlig større Abbor, kanskje ny pb på Jarle, som også ble mistet i overflaten.

Den banjotona, var det egentlig helt borte?

Men vi vet de er der, så selv om det er mye som bør fiskes etter, så er jeg ganske sikker på at vi kommer oss tilbake.

Carl