Et fantastisk abborfiske!

Mandag bestemte jeg meg for å teste ut et vann jeg bare har fisket i en gang tidligere. Stadige rapporter om stor abbor kommer fra dette vannet og jeg synes abborfiske er fantastisk morsomt. Men det å lykkes i et vann man er totalt ukjent i er ikke så lett, så jeg strakk ut en hånd til Martin Buer og lurte på noen tips. Martin var vennligheten selv og kom med tips til hvor jeg skulle sette ut båten og områder jeg burde fiske i. Da båten var på plass i rette området begynte jeg først å lage meg et dybdekart med Autochart live. Det er helt genialt og kunne logge egne sjøkart for å få et godt innblikk i området du skal fiske i. Utifra dybdekartet la jeg meg til på utsiden av en rygg som var 1-2 meter dyp og gikk ganske kjapt ned til 10-12 meter på den ene siden av ryggen. Første kastet over ryggen så smalt det til på jiggen. Kjente at det var en pen abbor med en gang og etter en artig fight lå det et nydelig eksemplar av arten i håven.

47cm og 1,38kg tatt på blå joker shad

Etter en kjapp veie og foto seanse ble denne nydelige fisken sluppet tilbake igjen. To kast senere så smalt det igjen, denne gangen var det en noe mindre fisk men fortsatt en flott abbor. 42cm og 1,2kg. Mistet en fin fisk rett etterpå og så ble alt stille. Var ikke antydning til fisk på noen timer før det plutselig kom sigende noen flotte ekko inn på Helix skjermen min. Slapp jiggen ned ved siden av giveren min og fulgte jiggen på ekkoloddet. Når jiggen var på vei ned så gikk fisken jiggen i møte. Det øyeblikket du ser ekkoene smelte sammen på skjermen og du kjenner tyngden i stanga er helt magisk. Det finnes knapt noe mer avhengihetsskapende fiske enn “nintendofiske” på ekkolodd skjermen. Et intenst kvarter med flere fisk i båten og flere fisk mistet fulgte før alt døde ut igjen. Det skjedde ikke noe mer denne kvelden men det gjorde ikke så mye etter det fantastiske fisket jeg hadde opplevd. 4 fisk over en kilo er ikke dagligdags for meg

Carl ville også ha en stor abbor på lista si, så dagen etter gikk turen tilbake til samme plass. Det var litt mer vind denne dagen, noe som gjorde fisket litt mer utfordrende. Temperaturen hadde gått ned flere grader i overflaten og ting så ikke spesielt lovende ut. Den første timen skjedde det ikke stort, kun et par små abbor og ei gjedde. Jeg hadde egentlig mistet litt trua på at vi skulle få noe særlig fisk. Så skjer det noe spesielt, Carl ber meg ta ett kast med stanga hans for å gi en tilbakemelding om hva jeg synes om komboen han fisker med. Da smeller det selvfølgelig på en fisk på hans stang. Tyngden var der og den lett gjenkjennelige abbor ristingen gjorde at jeg skjønte at dette var både riktig art og bra størrelse. Fisken ble elegant håvet av Carl og nok en abbor over kiloen var et faktum. Men at den skulle ta jiggen til Carl på akkurat det ene kastet jeg hadde med stangen hans er nesten ikke til å tro.

46cm og 1,33kg

Litt senere fikk jeg nok en fin fisk. Denne var 42cm lang og 990gram. Det ble med disse to fiskene av noe størrelse denne kvelden. Carl fikk dessverre ikke fisken han hadde håpet på, men det kommer flere sjanser så vi skal nok ta den neste gang