Langesund 22.05

carl med brosme på 12,62 kg

Jarle kom grytidlig til meg denne fredagen, raskt lastet vi bil og båt og tok første ferge fra Moss over til Horten. Derfra gikk turen ned til Helgeroa for å sett ut båten, og kjøre ut til 10 graderen, et kjent fiskested i Langesund, som ingen av oss hadde vært på. Target var Brosme, og helst av de med de med 2 siffer på kgsiden på vekten.

På værmeldingen hadde været på vår side, helt siden vi mandag avtalte at vi skulle ta turen, og frem til torsdag. Da endret den seg. Og uttpå? Der var det enda en variant av vær.

Havnen i Helgeroa har vært min favoritt i et par år nå. Gratis å sette ut båt, men koster noen kr å stå der hele dagen. Så fikk vi et tips fra Atle i Team Colibri, at det var gratis å stå ute i Nevlungshavn, og rampen var bra også, så da blir det testet neste gang vi skal nedover. Kortere ut er det også. Og er det for dårlig vær til å gå ut fra Nevlungshavn, så er det for dårlig vær til å være på 10 graderen også

Jarle med Lange på 5,6 meter
Jarle med Lange på 5,6 kg

Lagde oss en waypoint utpå, og satte krusen mot den. Vel utpå sendte vi diverse selvlysende tackler end. Det gikk ikke mange minuttene før Jarle hadde fisk på. Dessverre meldte han tidlig om at det ikke helt var det han håpet på. Her var det ikke nok vekt. Opp kom det en lange på 5,6 kg.

Så var det stille – lenge – eller det vil si. stille på fiskebiten, vinden var alt annet enn så stille som vi håpet etter å ha sett på yr og storm de siste dagene. Opp kom det noen Svarthå. Ellers var det dødt.

MinnKotaen i baugen (vi har byttet fra Motorguide, p.g.a. byttet av elektronikk) er en halv meter lengre enn den forrige, så den holdt seg vesentlig mer i vannet, men likevel hørte vi bare oftere og oftere at den spant i luften.

En halvtimes tid før vi hadde bestemt oss for å gi oss, dro jeg opp for sjekke og bytte agn. 3 ren spiste kroker kom opp, agnet om, og slapp ned igjen. Opp tok vel ca 15 minutter, ned 5 min, og etter et par minutter, litt forsiktig napping i stangen, tilslag, og stopp. Litt overrasket over tyngden. Stangen satt seg i sikkelig spenn, men vi ble enige, og fisken kom sakte men sikkert opp.

Brosme, 12,62kg, noe som er ny pers. Helt greit med den fisken på slutten av dagen. Jarle trakk opp, liten feiring i båten, og vi startet på turen innover til Helgeroa igjen.