Mjøsa 16 til 17 mai

Humminbird Solix on display

Vi hadde egentlig tenkt oss en tur til Langesund 16 og 17 mai, men værmeldingen ga ikke klarsignal til en tur ut på 10 graderen, så den planen ble lagt på is frem til neste sjanse.

Alternativer ble vurdert, og når Jarle foreslo trolling ble jeg litt overrasket, da jeg er den eneste på teamet som faktisk trives med trolling. Richard var ikke helt overbevist “Jeg tar med kasteslukstang, og står på land om det blir for kjedelig”, men ble med likevel. Litt søking rundt på nettet, og noen telefoner rundt omkring, og vi ble enige om avreise i totida fra meg.

Wobblere ble pakket, båten ble midlertidig skruddsammen, ikke alt som er helt ferdig montert enda. Og så bar turen opp til Hamar. En av de vi hadde snakket med var Filip Nielsen, aka Bubbles Fishing, som avtalte å møte oss Tjuvholmen i Hamar. Kom opp til en relativ lav vannstand, og fikk både agnskaller og agnfisk av Filip, som denne helgen var sammen med Klas fra Team Rettkrok. Og en oppfordring: Følg oss.

Vel, vi hadde ikke så mye valg etter den oppfordringen, så vi dro ned til Helgøya, og startet å fiske rundt 8tida på kvelden. de første timene skjedde det ikke mye. Begynte med Rapala wobblere og gikk over til agnskaller i elleve tiden. En formaning fra Filip var å sjekk av agn senest 02:30, for det startet en ny bittperiode 03:00.

Ingenting skjedde frem til 02:30, og 02:45 dro Jarle opp den siste stanga, med en Rapala Shadowrap på. Etter et par sveiv slo det på en fisk, og teamets første trollingfisk var en faktum.

Jarle med første ørret, 51 cm lang.

Ørret på 51 cm, og rapportering via Fishdonkey til Colibri Predator Cup. Vi tok da avgjørelsen om å kun gå med wobblere, og sendte diverse wobblere fra Rapala ut i vannet. Gikk ikke lenge ca 20 min? før neste fisk gikk på. En liten tass på ca 47 cm, lå og sprellet i båten, før den også slapp tilbake i vannet.

Så gikk det noen timer, og jeg satt ganske utålmodig og ventet på “min” fisk.

Nei, vi er ikke helt ferdig med å ta “portrett/stående” bilder enda. Hjemmesider liker landskap/liggende bilder best. Jeg med en ørret på 52 cm.

Så var det en ny session, med kamera, Fishdonkey og to på laget hadde sendt inn fisk til Colibri Predator Cup. Så hadde vi en lengre periode uten at det skjedde noe, før neste fisk kom opp i båten.

Jarle med ørret på 53 cm

Neste fisk var enda 1 cm lengre enn forrige, og Jarle måtte igjen frem med Fishdonkey appen. Det kom ytterlige en fisk ombord i båten like etter denne, men den var mindre, så den får ikke noe mer omtale.

Richard valgte å la Jarle ta “sine” fisk, da Jarle hadde et håp om å få en større fisk til konkurransen.

Ellers virket alt utstyret som det skulle, eneste er at vi må trimme giveren litt, samt få koblet ferdig utstyret, som vhf og radar, slik at vi kan følge med hva som skjer rundt oss.

Leave a Comment

Your email address will not be published.